Kurs i Nyköping.

Lite sent kanske, men förra helgen handhöll jag en trevlig klunga  hemslöjdare i Nyköping. Vi huserade i Gäldhuset från 1750-talet, granne med anrika Nyköpingshus. I gäldhuset satt man tills borgen eller skulden var betald, nu skulle 9 kvinnor inte komma ut förrän de lärt sig grunderna i medeltida dräktskick och handsömnad. Upplägget visade sig vara fantastiskt och något nervöst då klientelet visade sig alla vara vana slöjdare. En skräddare på Stockholms stadsteater, en hemslöjdskonsulent, en ullberedare, en medaljör i SM i ullspinning och andra med digra kunskaper inom vävning, sömnad, färgning och liknande. Vad kunde jag erbjuda? En del får man hoppas, gensvaret verkade gott.  Kul med en genuint intresserad grupp som vill hålla en hög nivå som sällan skådats. Jag hoppas kunna hålla kontakten med denna eminenta grupp handarbeterskor.

Jag vill tacka hemslöjdskonsulent Lille-mor för en fantastisk helg.  Det kommer troligen bli kurs även i höst så anmäl dig!

3 kommentarer

Under Övrigt & pålysningar, Textil

3 svar till “Kurs i Nyköping.

  1. kre

    kan man ens tävla i ullspinning längre?
    och where do I sign up?

  2. Kul, är det hela garderoben du har där i bakgrunden?

  3. kurage

    Jo, mestadels. Sen är det lite grejjer från jobbet också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s