Kurage antikvapen

Vid frågor, kontakta kuragehistoria@gmail.com eller via meddelandefunktionen på Kuragebloggens FB-sida. Jag hjälper dig gärna, det är viktigt att du ska känna dig nöjd med ditt köp.

Samtliga vapen är antika, tillverkade före 1890 och ej avsedda för gastät enhetspatron och således licensfria och fria att köpa och äga.  Alla vapen kan skickas Schenker, bussgods eller motsvarande. 

Jag köper alla sorters antika vapen och tar även inbyten. Värderar och bedömer vapen kostnadsfritt. Hör gärna av dig med det du har hemma!

LÅNGA VAPEN

Flintlåsbössa med välfungerande lås 
En jaktbössa med flintlås som förmodligen är ihopsatt under tidigt 1800-tal av olika delar. Smidig i formatet, grov i kalibern. Har skjutits en hel del med denna och den fungerar som den ska. En prisvärd och rolig bruksbössa. 
Pipa: Bra i godset, en del pitings men ingen gravrost. Ca 20 mm. 
Lås:
Mycket bra, distinkt. Förmdligen nytt eldstål.  
Stock: 
Överlag en bra kolv, bruksslitage och en del mindre lagningar. 
Pris 6500 kr 

 

Subsidiemusköt med bokkolv
Svensk-engelsk subsidiemusköt som köptes in till Sverige 1808 och 1812. I denna sändning av ca 40000 musköter fanns det allt ifrån fabriksnya musköter till gammalt överskott som reparerades upp till färdiga musköter i Sverige. Många stockades om och just denna har stockats i bok vilket är mycket ovanligt. Alla metalldelar är engelska så kallade tradingdelar med omärkt lås. Årtalsstämplad 1819 på stocken. Senare laddstake. 
Pipa:
Bra i godset, fåtal små pitings men ingen gravrost. Fänghålet nästan ofrätt. 
Lås:
Mycket bra, distinkt med kraftiga fjädrar. 
Stock:
Mycket bra kolv, endast bruksslitage. 
Pris 8500 kr 

 

Orörd subsidiemusköt med bajonett
Svensk-engelsk subsidiemusköt som köptes in till Sverige 1808 och 1812. I denna sändning av ca 40000 musköter fanns det allt ifrån fabriksnya musköter till gammalt överskott som reparerades upp till färdiga musköter i Sverige. Denna är charmigt stockad i björk. Detta är ett mycket trevligt orört exemplar från tiden då krigskassan var slut och goda råd var dyra. Bajonetten som följer har följt vapnet sen tiden. Ett tidsdokument!

Pipa: Bra i godset, en del pitings men ingen gravrost. Fänghålet något förstorat. Jämn slät brungrå patina över hela pipan. 
Lås: Bra, hakar upp med kraftiga fjädrar. 
Stock:
Överlag mycket bra kolv, slarvigt stockad med kvist på kolv och förstock vilket inte påverkar funktionen. Helt oputsad originalyta. 
Pris 8500 kr 

 

Svensk flintlåtmusköt m/1791 
En renoverad m/1791 infanterimusköt med fungerande lås. En slät putsad yta på pipa och lås men något prickig efter pitings. Men hel och komplett med dubbelsidig laddstake. 

Pipa: Ganska tunn i godset vilket denna modell i grunden är. Förmodligen renoverad svansskruv. 
Lås: 
Mycket bra, ger gnistor med monterad flinta. 
Stock:
Mycket bra kolv, endast bruksslitage. 
Pris 8500 kr 

 

PISTOLER OCH REVOLVRAR

Flankörpistol m/1820-57 med löskolv 

Ett hyggligt exemplar av den svenska flankörpistolen m/1820-57, det vill säga den slätborrade varianten. Fungerande lås men något klen slagfjäder. Bra gods i pipan och kolv med lite mindre smårepor och torrsprickor. 
Bara pistol 5500
Bara löskolv SÅLD  

En trevlig officerspistol från 1700-talets mitt

En ryttarpistol för officer, ca 1700-talets mitt, förmodligen från tyskt kulturområde. Välbevarad i skicket med välfungerande lås och kolv i valnöt. Kolven är välarbetad och beslagen graverade. Ett trevligt exempel på välgjorda pistoler från 1700-talet, dessvärre är smeden okänd. Hornäsa saknas. Längd 38 cm, kaliber ca 14mm. 
Pris 8500 kr. 


En mycket fin Manhattan
En mycket trevlig Manhattan i kaliber .36. Storleksmässigt mellan Colt navy och Colt pocket men med en tillverkningskvalitet som många med mig anser ligger snäppet över Colt. Detta är ett mycket bra exemplar med stor del originalfinish intakt, blånering kvar på pipan och stor andel försilvring på varbygel och backstrap. Nummeriktig utom pipkil och alla stämplar är tydlig. Trumscenen är nära 100%. Mekaniskt låser den utmärkt. Loppet är spegelblankt med mindre spridda pitings. Trumspelet är lite stort med tanke på revolverns goda skick men kan rättas till med en liten shims i trummans bakkant. Kort och gott en bra Manhattan för samlaren eller skytten.
Pris 18000 kr