Ombyggd triconet.

Idag byggde jag om min triconet som jag använder i Stadsparken. Ursprungligen är det en slokhatt köpt på H&M:s rea, 50 spänn. Inför en grej byggde jag snabbt om den till en triconet fast med möbelspik som håller upp brättet. Idag fick den sin uppgradering med tennknappar. Mycket enkelt, bara sy fast knapparna på kullen och sen skära små knapphål i brättet.

Måste säga att det är helt klart den snyggaste hattypen, ever. Jag gillar prylar för övrigt, jag tycker det gör mycket för återskapandet.

2 kommentarer

Under Textil

2 svar till “Ombyggd triconet.

  1. Jo visst är de stiliga de där hattarna. Trot’ eller ej men en trekantig karolinerhatt var mitt första trevande försök till historisk återskapande. Det var på syslöjden i 4:an, och jag sydde en hatt av två lager svart hobbyfilt stärkt med vliesin emellan. Ett vitt resårband (japp!) fick utgöra kantbandet… Jag var hur nöjd som helst då, och gick runt i hatten en hel dag i skolan 😉

  2. Ping: Jubileum | Kurage -Hantverk, historia och reenactment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s