Skräddarjulafton!

Paket på Posten! Jag ursäktar alla medeltidsnissar för att jag just nu fokuserar på 1700-tal.  Jag beställde en massa grejjer från Jas Townsend & Son, Inc, vilka är en stor reenactmentförsäljare i USA. Jag tänkte passa på nu när dollarn är låg. Jag köpte USA-tillverkade skor, faktiskt bättre kvalité än vad jag trodde för 90 $. Sen är knapparna riktigt billiga, inga av knapparna kostade mer än en dollar. Motsvarande handlödda mässingsknappar kan kosta mer än 20 spänn st. Å andra sidan så måste man betala tull och frakt, men det är fortfarande billigare.  Kvalitén på knapparna är mycket bra. Bara det att köpa knappar med klövermotiv på (vilka liknande hittats på 1600-talsskeppet Kronan) för 65 cent. Dessa knappar kommer så småningom tjäna som stängningsanordningar på kommande 16- 17 och 18-talskreationer.

 

Skorna inledningsvis är gjorda av stabilt matt läder, sydda på maskin men inget annat kan förvantas för det priset. Helt handsydda 1700-talsdojjor kan troligen inte införskaffas för mindre än det tredubbla. Får göra det själv någon gång. Sula och klack är i läder och de har raka tår som modet fordrar. Spänne tillkommer, jag köpte de billigaste, men det går givetvis att gå bling-bling på denna punkt.

 

Angående knapparna så inhandlades svagt rundade, plana tennknappar i två storlekar. De är mycket blanka och finishen är hög, de är troligen gjutna i metallform. Jag köpte också tennknappar med klövermotiv på, mycket trevliga. Utöver köpte jag också mässingsknappar i mässingsplåt med pålödd ögla på baksidan. Jag säger då det, passar på att köpa knappar från USA, det är billigt.

 

2 kommentarer

Under Övrigt & pålysningar, Textil

2 svar till “Skräddarjulafton!

  1. Linda

    Ungefär vad fick du betala i frakt och tull för att få hem grejorna? Är sugen på att köpa en slokhatt (För att göra en Trehörnshatt utav den), Men är osäker på om det är värt det om frakten är för hög!

  2. kurage

    Tullen är väl ungefär 20% och frakten på det som var ovan var kanske 200 kr? Det var ett tag sen men jag är säker på att det går att beräkna frakten på det stället du beställer ifrån. Jag har köpt mina hattar på H&M och iofs köpte jag en när jag var i USA också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s