Oslo.

Efter att ha rest på SJ:s omöjliga vägar och i Alex blekgröna Saab stod vi efter 8 timmar i Norges Dubai, Oslo. Vi stod på stranden till en konstgjord sjö i vars grönskimrande vatten några fulla medeltidare förra året ådrog sig lunginflammation, urinvägsinfektion och utslag av alla dess slag. Albrechts bössors toppiga små tippisar bredde ut sig som en liten infektion i vårt värddjur de Norske Frilanserne. Fyra tappra knektar och en gästknekt.

De fyra A, Alex, Anna, Andreas och Anders och ja, Simon  bakom kameran.

Vi slog upp lägret under lugna former och begav oss ut på Oslos farliga gator i jakt på billig mat. Det visades sig vara något av en chimär, givetvis, men slutligen hittade vi ett indiskt hak med det lite kryptiska namnet Newrose, vilket starkt påminner om neuros när det uttalas. Alla gav sig sedan ut på en fruktlös jakt efter norska kontanta medel, Oslo var lamslaget av en tapper väktarstrejk så uttagsautomaterna ekade tomma. Norge är ett närliggande land men i praktiken avlägset som ett normalt mellanafrikanskt land då det inte heller går att få ut kontanter med svenska kort i affärerna.

Lördagens förmiddag ägnades åt att slappa och planera lördagens slag med våra norska kollegor. Trevligt folk med bra läger och de visade sig vara fler medlemmar än typ alla sena 1300-talsföreningar i Sverige. Vem kunde tro´t.

Lördagens slag har jag dessvärre inga bilder på då jag själv var högst inblandad i det. Det lär dock cirkulera bilder inom kort. I korthet gick det ut på att vi sjösattes i två medeltida småbåtar och blev beskjutna från land med en stor kanon. Vi sköt tillbaka. Det visade sig vara en småpsykotisk upplevelse att uppleva. Med en roddare och två skyttar, fullt rustade med fanor, svärd och grejjer. Blött och dant blev det och när krutmolnen rullade in över vattnet spelade Patrask ”Smoke on the water”. Psykadeliskt. Vi kan numera titulera oss Albrechts marinkår. Väl i land mötte vi upp med några norrmän och vi jagade bort en hög plåtniklasar och batterister för att sen ha ett uppvisningslag på tornerspelsplatsen.  Det blev bra slag och norrbaggarna slåss schysst.

Resterande delen av lördagen ägnades åt att äta, dricka och Alex och Anna underhöll alla med att berätta sedelärande historier från deras fromhetsliv.

Söndagen blev även den en behaglig dag med skytteuppvisning och en spektakulär tornerspelsuppvisning av frilansarna. (jag totalt superhatar tornerspel i den form vi i Sverige är vana vid så detta kan jag säga var något annat det.)

Oslo Middelalderfestival var en skojjig och lite corny tillställning mitt i Oslo med motorvägar, husbyggen och annat som fond. Extra roligt var att även Kongshirden var där med läger och vi kunde umgås med dom, prata skor, spela gluckenhaus och hugga i deras gris. Det finns mycket att säga men det får bilderna säga. För dig som degenererats som varelse finns även mer foton på ansiktsboken.

Lämna en kommentar

Under Övrigt & pålysningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s