En sommars gryning möts med eld.

Nu laddar vi bössorna. Ännu en sommar under medeltidsmässiga kval, denna gång under något mer hobbymässiga former. Lite jobb men också desto mer nöjesåkande, drängstugeskvaller och marknadsslagsmål denna sommar än förra sommaren. Inledningsvis blir det Ekernäs Riddarspel nu i helgen där jag ska coacha Samuel i marknadsåkandets sköna konst och förbereda honom för en riktig tattarsommar med Korps vita buss. Helgen därpå blir det dito för My som tillsammans ska ta sig an sommarens stålbad. Med Albrechts bössor blir det blandat, en sväng till Oslo och Varberg.

Jag kommer försöka korrespondera det viktigaste från dessa event.

Jag vill uppmana alla hårda, coola 1300-talsreenactors att avsluta säsongen på Söderköpings Gästabud 10-12 sept. Albrechts bössor och Carnis bjuder upp till dans med slag och härläger. Välkommna!

I samband med smidets dag på Hults bruk passade jag på att på slutet smida ihop en liten bössa. Den blev najs och är inspirerad av några bössor som såldes på auktion för några år sen. Jag blev ganska nöjd och den kommer vara till salu och man får gärna komma med tyska 1300-talsnamn plus tyskt tillmäte att döpa bössan till. Beställaren får bestämma om den ska ha tånge eller vara utan och då monteras i stocken. Mer info kommer på salusidan sedan.

6 kommentarer

Under Övrigt & pålysningar, Vapen

6 svar till “En sommars gryning möts med eld.

  1. Det är vanligt att bössor kallas ”Busse” i tyska källor. Dessutom är namnet Busse vanligen förekommande. Det ger upphov till en del (riktigt irriterande) förvirring ibland, och för att hedra denna historieidioti ska bössan förstås heta Busse Busse (”Busse Bössa”).

  2. kurage

    Wohaha, Busse Busse. Jag ska ta det i beaktande!

  3. Kul, tittar nog förbi i Varberg

  4. Du börjar få snits på de där nu

  5. krest

    kommer du till oslo? jag dör av lycka! this is best ever!

  6. Varberg, kul! Då ses vi där, både Anders och Mikael om ni menar 3-4 juli. Enda Medeltidsarrangemanget för min del denna sommar innan barn #2 kommer. Har med mig övriga i St. Sebastian (http://sebastianarchers.blogspot.com) dit så det kan bli en trevlig träff isf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s