Liljerum XI: Spontanrivning och utökning.

Snart är vårt kök klart, eller åtminstone inflyttningsbart. Sista steget är golvmålningen och jag har precis lagt fjärde strykningen linoljefärg på golvet.  Det är sista strykningen och nu ska golvet få vila, i en vecka. Den som använder linoljefärg målar inte, han ägnar sig åt linoljefärg som vår sympatiske färghandlare kläckte ur sig. Vi kan under tiden inte använda köket, vilket vi iofs i perioder har haft för vana. Problemet är att köket är den enda vägen till vardagsrummet där kylskåp, frys och micro finns. I från trapphallen finns dock en igensatt dörröppning som vi kom på att vi kunde riva sådär 23.00 på kvällen. Detta istället för att bo hos mina föräldrar i några dagar. För att vara en blogg i tiden kommer nu bloggens första video, som handlar om denna rivning.

Värt att veta är att det snart kommer komma upp bilder på det nya köket när vi väl flyttat in.

Nästa nyhet är att vi skaffat huskatt. En liten tjock hona som tros vara 4 år gammal. Ingen vet djurets ålder då hon kommer från Fia-hemmet via en nu mera allergisk bekant. Katten fick det anskrämliga namnet ”Filippa” på hemmet, eftersom vi är såååå alternativa tänkte den få ett namn efter någon rysk författare eller konstnär som Gogol, Sacharin eller Gorkij. För att matcha huset får katten heta det numera nationalromantiska och ovanliga men borgligt värdiga namnet ”Gustava”. Hon bär det med pondus.

Just nu försöker Gustava förlika sig med att bo med två tjurskalligt nyfikna samojeder. Värst är Nina som verkligen vill bli släppt in på livet, skam den som ger sig, Nina har redan fått otaliga kattsnytingar. Å andra sidan biter fortfarande Nina i paddor i förhoppningen att nästa inte ska vara giftig.

6 kommentarer

Under Byggnadsvård på Liljerum

6 svar till “Liljerum XI: Spontanrivning och utökning.

 1. Ett fortsatt välmenat lycka till i ert renoverande. Är faktiskt lite avundsjuk då det är så spännande att renovera, fast samtidigt glad att jag slipper det mesta med renovering just nu.
  Tack för länkarna du lämnade på min blogg för ett tag sedan, Anders. De var uppskattade!

 2. Mikael

  Gogol hade varit ett cool namn på en katt =)

 3. Nu måste väl Curage vara lycklig med en kattkompis…
  Tack för flyttkortet förresten
  Kram

 4. kurage

  Jorå, Kurage är nog glad men han är lite avvaktande men klart intresserad. Katten måste vänja sig lite mer.

  Gogol är riktigt coolt, det var troligt att nästa katt eller hund skulle få det namnet.

 5. Tjenare!
  Spännande att följa era förehavanden med huset och husdjuren!
  Jag tycker ni är så duktiga… kom gärna förbi här och fortsätt renovera här när ni är klara =) Vi får tyvärr inte lika mycket gjort här.
  Ha det så bra! Kram! (saknar er)
  //J

 6. Rickard

  Tyckte om filmen. Jag fick lite Martin Timell-känsla… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s