Jag har (klippt mig och…) skaffat ett jobb. Som läget ser ut nu så kommer jag inte jobba som gymnasielärare än även fast jag hoppas ta examen denna vår. Jag kommer jobba i Söderköping på Korps Handelsbod som sysslar med att sälja produkter rörande historiska hantverk, lajv och textila hantverk. De har troligen Sveriges största utbud och sortering av ylletyger, linne, siden och handvävda tyger. I sommar kommer jag dra runt på medeltidsmarknad och sälja tyg och andra saker annat som medeltidsfolket behöver. Senare i höst, kommer jag om allt går bra, syssla med Korps grossistförsäljning och viss produktutveckling. Jag tror att det kommer bli kanonkul och utvecklande, det är givetvis ett plus i kanten att det angränsar till mina fritidsintressen. Jag vill tacka Korp och Robert för förtroendet.

Redan i helgen som var besökte vi Sy- och modemässan och saluförde tyger i Excersishuset i Göteborg. Vår monter var jättestörst (ca 40 kvm, “mässmonter akbar” som en religionsvetare skulle säga på dålig arabiska) och vi hade kört dit tre ton tyg samt mängder med andra grejjer. En slitig helg men otroligt roligt. Här nedan kan ni se mig i arbetskläder utanför mässhallen som en riktig gårdfarihandlaren och vår enorma monter.

img_4058img_4059

Annars så väntar vi på att bilen ska lagas efter sviterna från ett bilinbrott. Istället får man åka buss med hundarna, det blir extra intressant då den ena aldrig åkt buss i förut. Benhård Nina blir plötsligt lite sjåpig men det kan ju vara mysigt ibland. Kurage försökte undervisa henne i bussåkarkonsten men ibland funkar bara husse.

img_4035

6 kommentarer

Under Övrigt & pålysningar

6 svar till “

 1. Grattis!!! Låter som en mycket roligt jobb. Hade själv funderingar på att söka det, men jag fortsätter plugga ett par år till verkar det som nu,,,

 2. Rickard

  Nej, vad dum jag är! Varför missade jag det? Massa tyger och dessutom hade man kunnat slå av en prat. Bajs!

 3. Det lät onekligen riktigt jäkla kul, grattis!
  Mycker mer passande jobb borde vara svårt att hitta sådär i en handvändning.
  Har flera kompisar som jämt pratar varmt om Korps men själv har jag fortfarande ingen stor koll på dem, men det kan ju kanske förbättras nu när du är på insidan. Skall ni uppöver på nån marknad får du förvarna så man kan dyka upp och kolla.

  Böckerna är förresten fortfarande uppskattade, skall bara försöka bli klar med mitt utmarksbruksskrivande så jag kan börja läsa dem på riktigt.

 4. kurage

  Tack för varm support!

  Det ska bli kul, blir lite Taikon-liv av det i sommar men det blir kul. Vi kommer ta en sväng i norge, åland och uppåt i Sverige kommer vi som längst till Leksand.

  Jag hoppas kunna kränga lite ylletyger åt er! 🙂

  Kul att böckerna kom fram och att du blev nöjd!

 5. Grattis Anders!
  Du får gärna bli min betrodda tygåterförsäljare när det krisar hemma i kistan…

 6. samuelvargthunberg

  Grattis till jobbet! Får ni problem med försäljningen vet du vem ska ropa in. Gustav kan go i god för mig att jag säljer varor som smör i solsken med mitt smorda munläder. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s