Nya broker.

Jag har sytt mig ett par nya broker. Linkläder är kanske inte det roligaste att handsy men man måste ha dem. Mina gamla brokor har fått blivt lappade så pass många gånger att jag inte längre kan lappa dem vilket leder till oaptitliga skrevhål.

Jag passade på att sy brokerna i spillbitar och så enkelt som möjligt vilket resulterade i att jag sydde ”tub”-modellen utan sömmar i mellan benen. Ovanpå tuben placerar man sen en byxlinning och två små kilar. Det finns inga broker bevarade men denna modell gör att man får den för 1300-talet och 1200-talet mycket attraktiva blöjbaken som liksom väller ur de tighta hosorna. Materialtillgången av spill gjorde dock att brokorna blev rätt tighta så den enorma blöjbaken uteblev lite men i vilket fall användbara. Jag har troligen aldrig sytt något så slarvigt för hand någonsin, men å andra sidan var man inte alltid så pretto förr.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

2 kommentarer

Under Textil

2 svar till “Nya broker.

  1. Intressant, jag ser att du använt sig av Thursfields förslag, har alltid undrat över hur de ser ut ”på riktigt” (själv har man varit för feg och tygsnål för att testa)

  2. kurage

    Jo de är faktiskt rätt sköna och väldigt lätta att sy. Om jag kommer sy ett par senare så blir det troligen denna modell…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s