En liten kudde.

I ett radikalt försök att värma våra frusna stjärtar om mornarna vid vårt köksbord köpte min fru små billiga rundklippta fårpälsar. Snart dök den eminenta idén upp att dekorera och förädla dessa platta dingestar. Jag slog på stort och attackerade den med sällan skådat hemslöjdsfrenesi. Kudden laddades med en baksida av snordyr svart vadmal som låg i mindre bitar hemma och i sömmen lades fyra tungor in. Dessa tungor är en vanlig dekoration på åkdynor, bröllopskuddar och liknande. Underst ligger en bit handgarvat getskinn, sen en röd respektive grön bit kläde. I den gröna har ja klippt genombrutna mönster i, också det en vanlig dekorationsteknik. Det är viktigt att ha ett hårt valkat ylle här för att det inte ska fransa upp sig.

Kudden syddes ihop för hand med vaxad lintråd och stoppades med bomullsvadd. För att göra kudden lite mer stabil och hålla stoppning på plats sydde jag rakt igenom kudden på mitten och fäste två små fyrkanter av kläde i mitten.

Eehum, syns det att vi inte har någon klädroller hemma för tillfället? I vilket fall, att sy små kuddar visade sig vara ett trevligt litet projekt som ter sig lagom för en kväll. Det är också ett utmärkt tillfälle att göra sig av med småbitar av sina exklusiva tyger.

3 kommentarer

Under Textil

3 svar till “En liten kudde.

  1. Ha,ha,ha… Har ni samojeder eller??

  2. kurage

    Euuhm, säger du det? Man får banne mig inte sy en pryl utan att de där små förbannade håren sitter där…

  3. SLÖJD ÄR FRÖJD!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s